Доступність посилання

ТОП новини

Українці Польщі тиснутимуть на польську владу, щоб та сприяла євроінтеграції України


Об’єднання українців Польщі (ОУП) закликало українську громаду країни активно підтримати процес євроінтеграції України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, головна рада найбільшої української організації Польщі назвала період перед листопадовим самітом «Східного партнерства» у Вільнюсі історичним моментом для України.
Об’єднання переконане, що історичне значення для української держави матиме угода про асоціацію з ЄС.

«Для переважної більшості громадян України та для всіх українців, розкиданих по всьому світі, угода про асоціацію є першим етапом повної інтеграції України з ЄС», – зазначено в заяві ОУП.

Водночас українці Польщі засудили «безпардонний тиск» Російської Федерації на Україну з метою не допустити підписання угоди про асоціацію. «Застосування економічних дій, атаки на українську владу та пропагандистська акція з метою дискредитації України на міжнародній арені – це свідчення неоімперського курсу, який реалізує російська влада», – переконані українські діячі Польщі.

Тому, вважають в ОУП, потрібно негайно розпочати масову кампанію підтримки європейського курсу України. Як зазначено в заяві цієї організації, українська меншина в польській державі збирається надсилати листи й звернення до українських політиків, влаштовувати акції підтримки України, ініціювати зустрічі мешканців польських та українських міст-побратимів.

Об’єднання українців Польщі звернулося також до польської влади, щоб та була ще більш активною у справі європейського майбутнього України. ОУП закликав українців Польщі: «Організуймо зустрічі з депутатами Європарламенту та польськими депутатами й сенаторами. Наше особливе завдання – це роз’яснення історичного значення угоди про асоціацію, залучення до її пропагування якомога ширших кіл польської громадськості».

За даними перепису населення 2011 року, у Польщі проживає понад 50 тисяч українців.
XS
SM
MD
LG