Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську студенти-медики вивчають симптоми хвороб на картинах художників


У Дніпропетровську, в міській лікарні №2, відкрили «Картинну галерею діагностичних симптомів», де представлені репродукції відомих картин, на яких можна розгледіти симптоми різних захворювань. Про це на прес-конференції сьогодні розповіла завідувачка кафедри пропедевтики внутрішньої медицини Дніпропетровської державної медичної академії Тетяна Хомазюк.

За її словами, у терапевтичному корпусі лікарні відкрили галерею репродукцій відомих полотен, які дозволяють студентам-медикам підвищувати свій фаховий рівень.

«Студенти 2-3 курсу, розглядаючи картини, виявляють симптоми та ознаки хвороб, це дозволяє краще освоїти пропедевтику внутрішньої медицини. Так ми вчимо студентів семіотиці – науці про симптоми і ознаках основних, найбільш частих захворювань. Галерея образів образотворчого мистецтва дозволяє студентам в деталях осягнути нюанси захворювань внутрішніх органів», – сказала медик.

Так, за її даними, в галереї є репродукція відомої картини Леонардо да Вінчі «Мона Ліза» . Якщо подивитися на неї з лікарської точки зору, то біля кута ока Джоконди є ксантелазма, що свідчить про порушення ліпідного обміну, зо впливає на виникнення захворювань судин.

Асистент кафедри пропедевтики внутрішньої медицини Олексій Кравченко додав, що наразі в картинній галереї є копії картин відомих художників: Пабло Пікассо, Леонардо да Вінчі, Рубенса, Бориса Кустодієва та інших.
XS
SM
MD
LG