Доступність посилання

ТОП новини

Один із «в’язнів Болотної площі» оголосив голодування


Кандидат технічних наук, 51-річний Сергій Кривов
Кандидат технічних наук, 51-річний Сергій Кривов
Один із обвинувачених у «болотній справі» в Росії – Сергій Кривов – оголосив голодування на знак протесту проти того, що йому не дають заявляти клопотання і не знайомлять з протоколами суду.

Як повідомляється в Твіттері «Комітету 6 травня», його не ознайомили з протоколами 16 судових засідань. Кривов почав голодувати ще 19 вересня, але заявив про це тільки сьогодні, коли суддя дала йому слово.

51-річний Сергій Кривов був затриманий у жовтні 2012 року. Його звинуватили в участі в масових заворушеннях і нападі на поліцейського на Болотній площі в Москві в травні минулого року. Він – один з 12 підсудних у «болотній справі». Кривов вже голодував протягом майже півтора місяці з вимогою змінити йому запобіжний захід.

Так звана «Болотна справа» стосується подій на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії. Тоді масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Понад 400 людей тоді затримали; близько 30 осіб нині звинувачують у закликах до масових заворушень і застосуванні насильства до представників влади. Опозиція називає цю справу сфабрикованою за політичними мотивами.
XS
SM
MD
LG