Доступність посилання

ТОП новини

Moody`s знизив рейтинг 6 українських компаній із «B3» до «Caa1»


Міжнародне рейтингове агентство Moody`s Investors Service знизило рейтинги 5 українських емітентів – компаній «Метінвест», «Донецьксталь», «Миронівський хлібопродукт», «Лемтранс» і Ferrexpo, а також найбільшого в Україні приватного енергохолдингу ДТЕК до «Caa1» із «B3» слідом за зниженням рейтингу України. Про це повідомляється на сайті агентства.

21 вересня Moody`s знизив рейтинг державних облігацій України до рівня «Caa1» із «B3» з можливістю подальшого перегляду в бік зниження через низьку ліквідність української банківської системи, а також серйозний тиск на державні резерви, зумовлений попитом населення на валюту і необхідністю здійснити значні боргові виплати до кінця 2014 року.

Як зазначають в агентстві, рейтинги компаній буде переглянуто відразу після перегляду суверенних рейтингів країни – як у бік покращення, так і у бік погіршення.

Раніше служба кредитних рейтингів Standard & Poor`s віднесла Україну до групи країн із найбільшими країновими і галузевими ризиками, зокрема в банківському секторі (10-та група). У свою чергу, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило прогноз рейтингу України до «негативного» зі «стабільного», при цьому підтвердило довгостроковий рейтинг в іноземній та національній валюті «В».
XS
SM
MD
LG