Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: звинувачення Greenpeace у піратстві не обґрунтоване


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає абсолютно не обґрунтованими звинувачення в піратстві, висунуті російською владою на адресу активістів Greenpeace. Директор програм для Європи та Центральної Азії Джон Далгусен заявив, що беззбройні активісти абсолютно очевидно не можуть бути ніякими піратами.

Як передає російські агентства , на борту судна екологів «Арктік Санрайз», затриманого російськими прикордонниками, працюють слідчі.

При цьому – за даними Greenpeace – майже 30 затриманих активістів і членів екіпажу будуть незабаром висаджені на берег. Куди саме їх доправлять – не повідомляється.

Раніше у вівторок представник російського відділення Greenpeace Марія Фаворська повідомила в інтерв’ю Радіо Свобода, що жодних офіційних звинувачень затриманим не пред’явлено.

19 вересня міжнародна група екологів намагалася провести акцію протесту проти видобування нафти на Арктичному шельфі – на нафтовій платформі в Печорському морі. Пізніше їхній корабель «Арктік Санрайз» взяли штурмом російські прикордонники, які вирішили конвоювати судно до Мурманська.
XS
SM
MD
LG