Доступність посилання

ТОП новини

У Москві почалися одиночні пікети на підтримку Толоконникової


У Москві біля будівлі Федеральної служби виконання покарань почалися пікети на підтримку учасниці Pussy Riot Надії Толоконникова, яка оголосила голодування в мордовській колонії. Активісти по черзі проводять одиночні пікети, змінюючи один одного.

Пікети триватимуть до 20 годин. Член Ради з прав людини при президенті Росії Ілля Шаблинський, який у складі комісії поїхав інспектувати мордовські колонії після листа Толоконниковой, заявив, що інформація з нього підтверджується.

Надія Толоконникова голодує в мордовській колонії з 23 вересня. Після початку голодування її перевели в так зване «безпечне місце», яке, як заявляє ув’язнена, є камерою в штрафному ізоляторі.

Толоконникова оголосила голодування після того, як звинуватила адміністрацію колонії в погрозах убивства, а також нестерпних умовах утримання.

17 серпня 2012 учасниці групи Pussy Riot Надія Толоконникова , Марія Альохіна та Катерина Самуцевич були засуджені на два роки колонії за виступ у московському храмі Христа Спасителя з панк-молебнем «Богородиця, Путіна прожени!». Покарання Самуцевич незабаром було замінено на умовне.
XS
SM
MD
LG