Доступність посилання

ТОП новини

Одна з областей Росії заборонила всиновлювати дітей усім іноземцям


Російські діти-сироти
Російські діти-сироти
Рада народних депутатів Кемеровської області Росії ухвалила закон про заборону усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, будь-якими іноземними громадянами та особами без громадянства, які проживають за межами Росії.

Як заявила заступник голови комітету з питань освіти і культури обласної ради Галина Соловйова, депутати мають намір направити в Держдуму Росії пропозицію розглянути їхню ініціативу.

Влітку 2012 року кемеровські парламентарі першими в Росії ухвалили закон про заборону усиновлення сиріт громадянами США, проте пізніше його опротестувала прокуратура.

У грудні 2012 року Держдума Росії ухвалила аналогічний закон – так званий «закон Діми Яковлєва», названий у пам’ять про загиблого в США усиновленого російського хлопчика.

Влітку цього року Держдума внесла поправки до цього закону, поширивши заборону на одностатеві сім’ї, а також усиновлювачів-одинаків з тих країн, де одностатеві шлюби дозволені законом.

Опозиція, активісти, правозахисники, багато західних країн піддали різкій критиці ці російські закони, які, на їхню думку, обмежують права дітей-сиріт, особливо
важкохворих.
XS
SM
MD
LG