Доступність посилання

ТОП новини

Ставка Кремля на Медведчука провалилася (огляд преси)


Київ – Якщо навіть лагідного звіра загнати в кут – він огризатиметься. Україну настільки загнали туди різними санкціями, ціною на газ, що навіть найбільш проросійські політики починають виступати проти Москви. Як стверджує експерт тижневика «Країна», Кремль хоче продемонструвати свою силу. Навіть якщо бачить, що гра м’язами дає протилежний ефект. Росія й зривається на крик, бо знає, що нічого серйозного вдіяти не зможе. До істерик її представників варто ставитися з гумором, радить експерт, який вважає, що ставки Кремля не спрацювали – Медведчук балів не набирає, шантаж не вдався. Тепер можуть поставити на українську опозицію – це буде розумніше. Але вже після підписання угоди про асоціацію з ЄС. І це буде зовсім інша історія, зауважує політолог.

Інтернет перестав бути місцем анонімів і став місцем збору інформації. Як інформує тижневик «Країна», уряди 74 країн зверталися у першому півріччі 2013-го до соціальної мережі Facebook за особистою інформацією про користувачів. Найбільше запитів було від США, де цікавились даними понад 20 тисяч осіб. На другому місці – уряд Індії. Україна запитів не надсилала. Хоча від початку року українська аудиторія Facebook зросла на півмільйона і становить 2 мільйони 800 тисяч користувачів. Загалом у соціальних мережах зареєстровані 30 мільйонів українських акаунтів – облікових записів. Про кожного активного користувача можна законно і з мінімальними зусиллями отримати багато інформації. Що і роблять більшість роботодавців, перед тим як взяти нового працівника. Відтак видання радить бути не надто відвертими в мережах, адже видалити ці записи дуже важко і про них можна пізніше шкодувати.

Що буде з українським чоботарем, швачкою та ткалею після «Вільнюсa»? Про це пише газета «День». Видання інформує, що за вісім місяців цього року виробництво в легкій промисловості скоротилось на 5,9%. Експерти вважають, що для того, щоб змінити ситуацію в галузі, потрібне втручання на державному рівні. Головні проблеми – це відсутність в Україні сировинної бази, роздрібненість і тінь. Більшість галузі – це приватні підприємства, яких цікавить: що буде з українським виробником після підписання угоди про асоціацію з ЄС? Чи зможуть вони конкурувати з європейськими імпортерами? Роздуми про це видання публікує в статті «Європа-Україна-Європа».

За новими Правилами дорожнього руху з 1 жовтня до 1 травня за межами міської зони водії зобов’язані цілодобово їздити з увімкненим ближнім світлом. Причому навіть в умовах гарної видимості, а не тільки вночі, в дощ або туман. На думку експертів газети «Факти», з погляду безпеки нововведення виправдане, проте на перших порах призведе до частих суперечок між інспекторами та водіями. Адже знаки, що позначають межі населеного пункту, встановлені далеко не скрізь. Чи будуть даішники в перший час йти назустріч водіям і обмежуватись попередженням? У ДАІ на це питання відповідають двояко. Ймовірно, підсумовує видання, що державтоінспектор сам вирішуватиме, штрафувати водія, який забув увімкнути фари на 500 гривень або тільки попередити його.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG