Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: зарин, застосований у Дамаску, «кустарний»


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва має «дуже добрі» докази того, що тип газу зарин, який використовувався у хімічній атаці в передмісті Дамаска 21 серпня, був виготовлений кустарно.

В інтерв’ю The Washington Post Лавров заявив, що висновки російських слідчих щодо нападу в Дамаску, а також інциденту в Алеппо 19 травня, де був застосований ідентичний газ, «широко доступні».

Вчора в Сирії відновили роботу інспектори ООН з хімічної зброї. Вони мають розслідувати випадки застосування заборонених отруйних речовин протягом 2,5-річного громадянського конфлікту в Сирії.

Під час попереднього візиту вони підтвердили застосування зарину в хімічній атаці в передмісті Дамаска 21 серпня, але те, хто його застосовував, експерти ООН не були вповноважені встановлювати.

США заявляли, що відповідальною за напад є влада Сирії. Президент країни Башар Асад ці заяви відкидав і звинувачував у застосуванні отруйного газу повстанців. Росія також вважає сирійську опозицію відповідальною за напад.
XS
SM
MD
LG