Доступність посилання

ТОП новини

Премією Клінтона відзначили пакистанську школярку Малалу Юсафзай


Цьогорічну премію Clinton Global Citizen Award у категорії «Громадянське суспільство» отримала 16-річна активістка з Пакистану Малала Юсафзай.

Під час отримання премії у Нью-Йорку вона виступила із закликом до світової спільноти підтримати розвиток гуманітарної сфери в країнах, що з тих чи інших причин потерпають від внутрішньої кризи.

«Якщо ви хочете боротися проти війни, то замість того, щоб направляти зброю, краще відправте книги, замість того, щоб посилати танки, пришліть ручки; замість солдатів направляйте викладачів», – зазначила вона.

Малала Юсафзай також наголосила на необхідності захисту прав жінок. За її словами, в деяких країнах «жінок навіть не вважають за людських істот, до них ставляться з несправедливістю».

Clinton Global Citizen Awards – премія, започаткована в 2007 році екс-президентом США Біллом Клінтоном. Вона вручається у чотирьох категоріях: за досягнення у сфері громадянського суспільства, корпоративного управління, філантропії та державному секторі.

Раніше «Міжнародна амністія» оголосила про нагородження своєю найвищою відзнакою пакистанської активістки, номінанта на Нобелівську премію миру Малали Юсафзай. 5 років тому юна активістка почала вести блог, в якому критикувала спроби талібів встановити закони шаріату в районі Сват на північному заході Пакистану, де вона жила. У жовтні минулого року в Малалу стріляли, вона була важко поранена, після чого перебувала на лікуванні в Лондоні. Зараз 16-річна Малала живе в Англії.
XS
SM
MD
LG