Доступність посилання

ТОП новини

Профспілка журналістів закликає надати охорону донецькому журналісту


Незалежна медіа-профспілка України закликає правоохоронні органи розслідувати тиск з боку невідомих на журналістів донецького інтернет-видання «Новини Донбасу». Крім того, профспілка вимагає надати головному редактору цього видання Олексію Мацуці державну охорону.

«Вимагаємо від правоохоронних органів негайно взятися до виконання своїх прямих обов’язків: розслідувати, розкрити і попередити злочинні прояви проти журналістів на Донеччині», – йдеться в заяві профспілки.

В організації висловили занепокоєння «імітацією розслідування справи, пов’язаної з моральною травлею з боку невідомих зловмисників журналістів інтернет-видання «Новини Донбасу».

«15 вересня журналісти помітили стеження. 17 вересня було відкрито впровадження щодо перешкоджання професійній діяльності прокуратурою. 24 вересня група невідомих намагалась зламати двері в офісі редакції «НД». Відкрито кримінальне впровадження в той же день. 26 вересня невідомі розмалювали фарбою двері в будинку Мацуки з посланням йому. Відкрито кримінальне впровадження. Мали місце інші подібні дії», – йдеться в повідомленні профспілки.

У заяві медіа-профспілки особливо наголошується, що моральний тиск і втручання в приватне життя здійснюється «за повного потурання правоохоронних органів Донецької області, адже попри порушені дві карні справи це жодним чином не зупиняє та не стримує зловмисників, засоби яких стають все брутальнішими, відвертішими і цинічнішими».

«Нагадуємо, що в українській історії траплялися випадки, коли стеження за журналістом закінчувалося трагічно. Ці випадки стали ганьбою для України, знеславили її в усьому світі», – наголошують у профспілці журналістів.

Раніше цього місяця головний редактор «Новини Донбасу» Олексій Мацука і журналіст цього видання Віталій Сізов заявили про те, що за ними стежать невідомі особи.

Журналісти пов’язують це зі своєю професійною діяльністю і з тим, що вони нещодавно отримали два гранти на проведення журналістських розслідувань та на виробництво програми про ЛГБТ-спільноту Донеччини й України.
XS
SM
MD
LG