Доступність посилання

ТОП новини

На ініційованих Компартією зборах щодо референдуму щодо Митного союзу ухвалили резолюцію


Учасники зборів громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно зовнішньоекономічної інтеграції України ухвалили резолюцію. Як повідомляє УНІАН, про це повідомив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

За його словами, для участі у зборах зареєструвалося 2576 осіб з усіх регіонів України. Також він сказав, що учасники зборів затвердили порядок денний, у якому були питання стосовно доцільності проведення референдуму; формулювання питання на референдум; затвердження персонального складу ініціативної групи з проведення референдуму; затвердження уповноваженого представника ініціативної групи.

Зокрема, учасники зборів затвердили питання на референдум, формулювання якого лишилося незмінним з попередніх зборів − «Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації?» із варіантами відповіді «так» чи «ні».

Симоненко повідомив, що затверджено персональний склад ініціативної групи з проведення референдуму. Крім того, учасники зборів ухвалили резолюцію зборів, яку озвучив Симоненко. У ній, зокрема, говориться: «Звертаємося до співвітчизників і закликаємо ініціювати в регіонах України проведення зборів громадян, на яких розглянути питання доцільності проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та прийняти інші відповідні рішення, як того вимагає Закон України «Про всеукраїнський референдум».

В той же час, увесь виступ Симоненка заглушався музикою, яка лунала з колонок у кількох автомобілях, розміщених біля паркану навколо стадіону, де проходили збори. Окрім самої музики із колонок лунали гасла на кшталт «Симоненко, поверни країну народу» та «Митний союз — залізна завіса».

12 вересня ініціативна група з проведення референдуму про вступ України до Митного союзу подала до Центрвиборчкому документи для реєстрації.
17 вересня ЦВК відмовилася зареєструвати ініціативну групу з проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу. 23 вересня до ЦВК надійшло повідомлення від Компартії про проведення 29 вересня зборів громадян щодо всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу. 26 вересня Окружний адміністративний суд Києва заборонив Центральній виборчій комісії направляти свого представника на збори громадян з організації всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу, які заплановані на 29 вересня.
XS
SM
MD
LG