Доступність посилання

ТОП новини

Бойко і Міллер зустрілися перед початком опалювального сезону


Юрій Бойко
Юрій Бойко
Віце-прем’єр України Юрій Бойко, голова правління «Нафтогазу України» Євген Бакулін і голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер сьогодні в Москві обговорили питання, пов’язані з початком опалювального періоду. Про це йдеться в повідомленні на сайті українського Кабміну.

«Зокрема, розглядалися питання транзиту російського природного газу територією України до Європи і забезпечення газом українських споживачів», – уточнюється в повідомленні. Інших подробиць у прес-службі уряду не надали.

Раніше повідомлялося, що на зустрічі Бойка і Міллера 28 серпня вже було досягнуто домовленості про планове проходженні майбутнього осінньо-зимового періоду.

Україна домагається зниження ціни на газ з Росії, заявляючи про завищені ціни. Згідно з контрактом, підписаним НАК «Нафтогаз України» з «Газпромом» 19 січня 2009 року, ціна газу для України (з урахуванням знижки в 100 доларів за тисячу кубометрів за харківською угодою 2010 року) становила в першому кварталі 2013 року близько 406 доларів за тисячу кубометрів.

Нещодавно прем’єр Микола Азаров заявляв, що висока ціна на російський газ може змусити Україну практично відмовитися від його закупівлі.
XS
SM
MD
LG