Доступність посилання

ТОП новини

Українські опозиціонери зустрілися з президентом Литви


Даля Ґрібаускайте, архівне фото
Даля Ґрібаускайте, архівне фото
Низка чільних українських опозиційних політиків зустрілася сьогодні з Далею Ґрібаускайте, президентом Литви, яка нині головує в Європейському союзі, у столиці країни Вільнюсі.

Зокрема, голова політради партії «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк після зустрічі заявив журналістам, що на зустрічі наголошувалося: угода про асоціацію – це не лише питання підпису під паперами, це питання глибоких реформ в Україні, які повинні бути зроблені і до підписання угоди, і після, щоб наблизити стандарти українського суспільства до європейських норм і традицій.

Він також говорив про те, що президент України Віктор Янукович, на його думку, мав би виявити політичну волю і відпустити за кордон для лікування ув’язнену Юлію Тимошенко, лідера партії і колишнього прем’єр-міністра.

Лідер партії УДАР Віталій Кличко, зі свого боку, теж говорив про те, що сьогодні українська влада не демонструє готовності виконати всі умови для підписання угоди про асоціацію з ЄС. «Якщо президент Янукович справді прагне євроінтергації України, а не просто декларує її, він звільнить Юлію Тимошенко», – заявив, серед іншого, Кличко.

А голова партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що для України надзвичайно важливим є підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, бо це «не лише повернення України в європейське цивілізаційне лоно», а ще й черговий кроком на шляху до остаточного розірвання з імперським минулим, який стане «запорукою унеможливлення повторення окупації в майбутньому». Крім того, додав він, «підписання угоди у Вільнюсі – це ще й шанс подолати наслідки «совка» у свідомості українців».

Україна сподівається, що на саміті учасників програми ЄС «Східне партнерство» в листопаді у Вільнюсі буде підписана угода про її асоціацію з Європейським союзом. ЄС висунув для цього Україні низку умов.
XS
SM
MD
LG