Доступність посилання

ТОП новини

Україна втратить на торгівлі з Росією 12 мільярдів доларів – голова адміністрації Путіна


Голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов
Голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов
Україна в разі укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом втратить на торгівлі з Росією щонайменше 12 мільярдів доларів на рік. Такі дані неназваних експертів оприлюднив в інтерв’ю чотирьом російським ЗМІ голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов.

За його словами, вибір України, який Росія поважає, «означатиме кінець решткам української космічної і авіапромисловості, суднобудуванню».

Україна, на думку Іванова, стане потужним експортером сільгосппродукції, «хоча я в цьому не впевнений», додав російський чиновник. «А от експортером робочої сили Україна стане точно, причому і до Євросоюзу, і до Росії», – наполягає голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов.

Іванов є не першим російським чиновником, який в схожому стилі оцінює євроінтеграційні прагнення України. Раніше катастрофічні наслідки зближення з ЄС передрікав радник російського президента з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв.

Україна сподівається, що на саміті учасників програми ЄС «Східне партнерство» в листопаді у Вільнюсі буде підписана угода про її асоціацію з Європейським союзом. ЄС висунув для цього Україні низку умов.
XS
SM
MD
LG