Доступність посилання

ТОП новини

МЗС не коментує рішення ФІФА щодо України


Міністерство закордонних справ України не коментує рішення ФІФА щодо майбутнього матчу Україна-Польща в Харкові.

«Ми спостерігаємо за цією ситуацією і на сьогоднішній день не плануємо жодної реакції, оскільки ця справа наразі перебуває в площині взаємовідносин Федерації футболу України з Міжнародною Федерацією футболу», – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, коментуючи відповідне рішення ФІФА.

За його словами, МЗС України безпосередньо не задіяне в цих переговорах, проте дипломатам відомо, що Федерація футболу України розглядає можливість подання апеляції на таке рішення ФІФА.

27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що матч відбору чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Польщі відбудеться без глядачів. Крім того, цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена-Львів» від сьогодні і до завершення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

У ФІФА дослухалися до інформації організації FARE (Футбол проти расизму в Європі), в якій ідеться про «кілька расистських і дискримінаційних інцидентів» під час матчу Україна – Сан-Марино, що відбувся у Львові 6 вересня. Львів’янам закидають «показ неонацистських банерів, демонстрацію мавп’ячих вигуків і жестів та нацистського салюту». «Арена Львів» не побачить матчів збірної протягом відбірного циклу чемпіонату світу 2018 року.
XS
SM
MD
LG