Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ закликають Україну «докласти максимум зусиль» на шляху до ЄС


У Парламентській асамблеї Ради Європи вітають зусилля України у виконанні вимог, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це йдеться в заяві, підписаній 30 представниками ПАРЄ і опублікованій на сайті асамблеї.

У документі мовиться, що низка необхідних змін вже ухвалена конституційною більшістю у Верховній Раді. У ПАРЄ констатують прогрес у реформуванні прокуратури й виконанні судових рішень.

Також підписанти заяви позитивно оцінюють те, що законопроект «Про внесення змін до Конституції України із посилення незалежності суддів», який отримав позитивний висновок «Венеціанської комісії», був успішно включений до порядку денного Верховної Ради й представлений на розгляд Конституційного суду.

«Швидке ухвалення поточної версії цього законопроекту спільно всіма політичними партіями, представленими в українському парламенті, буде мати ключове значення для всеосяжної конституційної реформи, що неодноразово рекомендувала наша Асамблея», – йдеться в заяві.

Представники ПАРЄ закликали українські органи влади, політичні сили й суспільство в цілому «докласти максимум зусиль для наближення України до Євросоюзу».

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС наприкінці листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG