Доступність посилання

ТОП новини

У Бангладеш засудили до страти ще одного політика за воєнні злочини


Під час протестів у Дацці проти одного з попередніх вироків опозиціонерам за воєнні злочини початку 1970-х, фото 17 вересня 2013 року
Під час протестів у Дацці проти одного з попередніх вироків опозиціонерам за воєнні злочини початку 1970-х, фото 17 вересня 2013 року
Суд у справах воєнних злочинів у столиці Бангладеш Дацці засудив сьогодні до смертної кари ще одного опозиційного політика за воєнні злочини, скоєні в час війни країни за незалежність від Пакистану 1971 року. Суд визнав Салауддіна Кадера Чоудгурі, заступника голови провідної опозиційної Народної партії Бангладеш, винним у низці злочинів, серед них у вбивствах і геноциді.

Попередніми місяцями в Бангладеш уже засудили до страти, довічного чи кількадесятилітнього ув’язнення за схожими звинуваченнями групу чільних діячів іншої опозиційної партії, ісламістської «Джамаат-е-Ісламі»; ці вироки викликали низку заворушень у країні, а обидві партії назвали суди над своїми керівниками політично мотивованими.

Трибунал у справах воєнних злочинів створив 2010 року нинішній уряд Бангладеш під проводом партії «Ліга Авамі». Під час виборів 2001 року саме «Джамаат-е-Ісламі» спільно з Народною партією Бангладеш усунули «Лігу Авамі» від влади.

У часи війни за незалежність від Пакистану 1971 року, в перебігу якої в Бангладеш загинули від одного до трьох мільйонів людей, «Джамаат-е-Ісламі» виступала проти цієї незалежності.
XS
SM
MD
LG