Доступність посилання

ТОП новини

Янукович оголосив про створення нової української армії


Віктор Янукович (ц) на Яворівському полігоні
Віктор Янукович (ц) на Яворівському полігоні
Україна зобов’язана провести реформу армії, оскільки це невід’ємна складова на шляху до євроінтеграції. Про це заявив президент України Віктор Янукович сьогодні після огляду навчань військових частин на Яворівському полігоні на Львівщині.

За словами глави держави, професійна армія в Україні є вимогою часу, і вже в 2014 році держава розпочинає військову реформу, розбудовуючи українську армію на контрактній основі.

«Сьогодні перший день останнього призову до Збройних сил. Цей рік буде останнім для військових строкової служби, а 2014 рік – початком будівництва нової української армії на контрактній основі», – сказав президент.

За словами Януковича, близько 60% особового складу українських Збройних сил на даний час складають контрактники. Як заявив президент, для того, щоб армія в Україні стала професійною, необхідно передусім збільшити її фінансування, підвищити професійний рівень військовослужбовців, забезпечити їх житлом і належними побутовими умовами.

Військові, які брали участь у підсумковому навчанні на Львівщині, заявили Радіо Свобода, що рівень їхньої зарплати щокварталу підвищується на 20-25%.

Робочий візит президента на Львівщину тривав кілька годин. Янукович подивився демонстраційно-тактичні навчання Збройних сил, здійснив запуски протитанкових керованих ракет і пообіді відбув до Києва. Главу держави супроводжував міністр оборони Павло Лебедєв.

В Україні 1 жовтня стартував останній призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України. Протягом жовтня-листопада поточного року військові комісаріати України призвуть та направлять до війська 10 800 осіб, йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони.
XS
SM
MD
LG