Доступність посилання

ТОП новини

Заворушення під Київрадою: «Беркут» відрізав активістів від Хрещатика


Співробітники міліцейського загону спецпризначення «Беркут» оточили активістів, які намагаються потрапити до будівлі Київської міської ради. Правоохоронці, які на початку сутичок лише блокували вхід до приміщення столичної влади, зараз вишикували другу лаву з боку проїжджої частини вулиці Хрещатик. Перед тим, як передає кореспондент Радіо Свобода, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Під час заворушень рух транспорту тимчасово був перекритий. Серед учасників акції протесту майорять прапори «Батьківщини», «Свободи», Європейської партії та УДАРу.

Депутати Київської міської ради і їхні колеги з Верховної Ради, які представляють опозиційні фракції, намагалися прорватися на засідання Київради. Був завалений металевий паркан, який напередодні встановили перед будівлею столичної влади.


Будівлю Київської міської ради сьогодні зранку посилено охороняє міліція. У центрі Києва перебувають десятки автобусів правоохоронців, чергують сотні співробітників спецзагону «Беркут».

Сьогодні на свою чергову сесію збираються депутати Київської міськради. Рішення про це ухвалила секретар Київради Галина Герега.

Опозиція наполягає на нелегітимності чинного скликання Київради і проведенні позачергових виборів. Заявки на проведення мітингів під будівлею Київради в день проведення сесії подали відразу три політсили.

Окружний адмінсуд Києва у вівторок відмовив у задоволенні позову про визнання недійсним розпорядження Галини Гереги про проведення 2 жовтня засідання Київради.
XS
SM
MD
LG