Доступність посилання

ТОП новини

Активістам Greenpeace висунули обвинувачення в піратстві


Активістам Greenpeace висунули обвинувачення в піратстві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00
Щонайменше чотирьом активістам Greenpeace, а також відеооператорові-фрілансеру із судна Arctic Sunrise, затриманим у Росії, висунули обвинувачення в піратстві. Як повідомили в російському офісі екологічної організації, це активісти з Росії, Великобританії, Фінляндії, Бразилії і Швеції.

В організації назвали звинувачення «надмірними і непропорційними». У разі визнання винними активістам загрожує до 15 років ув’язнення. Очікується, що в найближчі дні й години обвинувачення висунуть також іншим затриманим за акцію проти видобутку нафти в Арктиці.

Всього затримали 30 активістів і членів екіпажу, серед яких один українець – Руслан Якушев, який працював на судні коком. Усі вони заарештовані на два місяці на час слідства.

19 вересня міжнародна група екологів намагалася провести акцію протесту проти видобування нафти на Арктичному шельфі – на нафтовій платформі в Печорському морі. Пізніше їхнє судно Arctic Sunrise взяли штурмом російські прикордонники, які вирішили конвоювати його до Мурманська. Слідчий комітет Росії раніше заявив, що може звинуватити екологів у піратстві, через що їм може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Вчора в швейцарському Базелі група активістів Greenpeace на кілька хвилин перервала матч футбольної Ліги чемпіонів між клубом «Базель» і німецькою командою «Шальке», спонсором якої є «Газпром». Екологи вивісили банер із гаслом на підтримку заарештованих на судні Greenpeace Arctic Sunrise. На банері було написано «Не забруднюйте Арктику».
XS
SM
MD
LG