Доступність посилання

ТОП новини

«Київенерго»: половина споживачів столиці може залишитися без тепла і гарячої води


У «Київенерго» попереджають про загрозу для частини жителів столиці залишитися без тепла і гарячої води.

Як повідомили у прес-службі компанії, сьогодні о 14:00 управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» за дорученням «Нафтогазу України» знизило тиск газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 «Київенерго».

На даний момент на поточну роботу теплоелектроцентралей зниження тиску газу не вплинуло – вони продовжують працювати, необхідна температура теплоносія поки витримується. Компанія продовжує підключати споживачів до централізованого опалення і забезпечувати гарячою водою.

«Однак у зв’язку з очікуваним зниженням температури і похолоданням необхідні параметри теплоносія у майбутньому не дотримуватимуться. У зв’язку з цим без гарячого водопостачання і теплопостачання залишаться понад 7 тисяч споживачів (житлових будинків, об’єктів соцсфери) у Деснянському, Оболонському Печерському, Голосіївському, Шевченківському, частині Дарницького районів столиці», – заявляють у «Київенерго».

У компанії нагадують, що через заборгованість бюджету з компенсації різниці у тарифах перед ними, а також невчасні розрахунки споживачів, особливо бюджетної сфери, за електричну і теплову енергію, «Київенерго» не може вчасно розрахуватися з «Нафтогазом» за спожитий газ.

На 1 жовтня заборгованість компанії перед «Нафтогазом» становить 2,1 мільярда гривень, тоді як загальна заборгованість споживачів за теплову й електричну енергію перед «Київенерго» – майже 2,3 мільярда гривень, а невідшкодована різниця в тарифах на теплову енергію – понад 1,5 мільярда.

«Сьогодні на державному рівні питання про виділення компенсації різниці у тарифах не вирішено. Є реальна загроза в питанні наявності і подачі газу на теплові джерела «Київенерго». Борги за спожиті енергоресурси бюджетних організацій тільки ростуть. Зважаючи на це, є ризик залишити більше половини столичних споживачів без тепла і гарячої води», – заявив генеральний директор «Київенерго» Александр Фоменко.

«Київенерго» станом на сьогоднішній ранок підключила до опалення 17,6% житлового фонду столиці.
XS
SM
MD
LG