Доступність посилання

ТОП новини

«Вірю, що знайдемо рішення перешкодам, які ще є в Україні» – голова Європараменту


Президент Європарламенту Мартін Шульц
Президент Європарламенту Мартін Шульц
Брюссель – Президент Європарламенту Мартін Шульц у четвер заявив, що, незважаючи на чимало перешкод, він залишається оптимістично налаштованим щодо підписання угоди про асоціацію України із ЄС. Голова законодавчої установи ЄС сподівається, що рішення проблеми з ув’язненням Юлії Тимошенко буде знайдене і це допоможе Україні досягти результату на вільнюському саміті «Східного партнерства».

На засіданні конференції президентів головних політичних груп Європарламенту офіційно визначили дату ознайомлення з результатами спостережної місії Кокса-Квасневського в Україні. Голова Європарламенту Мартін Шульц по завершенні наради заявив, що звіт спеціальних представників від Європарламенту, які наразі перебувають в Україні, заслухають 15 жовтня.

«Я все ще дуже оптимістично налаштований, що ми знайдемо рішення, яке допоможе обом сторонам: Україні в її приєднанні до угоди про асоціацію з ЄЄ, з другого боку – Юлії Тимошенко особисто та родині, щоб допомогти їй виїхати з країни для отримання медичної допомоги, можливо, у Німеччині», – додав Мартін Шульц.

Речник президента Європарламенту Марчін Ґраєвські каже Радіо Свобода, що минулого тижня з президентом України у голови парламенту ЄС була телефонна розмова, а нині парламентська спеціальна місія Кокса та Квасневського знову перебуває у Харкові. У п’ятницю Пат Кокс та Олександр Квасневський також запланували зустріч із президентом Януковичем. Все це робиться для того, щоб отримати чітку картину ситуації перед складанням звіту, додає Марчін Ґраєвські.

Пані Герман надсилає негативні сигнали - євродепутат

Віце-президент міжпарламентської асамблеї «Євронест», польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольські зазначає, що Європарламент уважно стежить за тим, що кажуть і що планують представники влади України щодо справи Тимошенко.

«15 жовтня очікуємо звіту місії Кокса-Кваснєвського у Європарламенті. А тим часом надходять негативні сигнали. Зокрема, від правої руки Януковича пані Герман. Вона каже, що Тимошенко не звільнять до підписання угоди у Вільнюсі. Я ж кажу: підписання не відбудеться, якщо її не звільнять. І крапка», – категорично заявляє польський політик.

Сам голова Європарламенту Мартін Шульц запевняє, що він усе ще є оптимістом. «Безумовно, в Україні залишається ще чимало перешкод, але я сподіваюся, що рішення ми знайдемо», – каже він.

Спеціальні представники Європарламенту – колишній президент цієї установи, ірландець Пат Кокс і екс-президент Польщі Олександр Квасневський – проводять моніторингову місію в Україні від 11 червня 2012 року. Головна мета – пошук рішення щодо судових переслідувань екс-прем’єра Юлії Тимошенко, які серед багатьох впливових представників європейського політикуму вважаються вибірковими й політично мотивованими.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG