Доступність посилання

ТОП новини

На українсько-російському кордоні стався вибух, кордон посилено охороняють


Українсько-російську ділянку на кордоні переведено на режим посиленої охорони кордону. Таке рішення ухвалене після інциденту на кордоні, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби (ДПСУ).

«На даний час тимчасово припинено пропуск осіб та транспортних засобів через пункт пропуску «Бачівськ», співробітники ДАЇ Сумської області здійснюють їх перенаправлення на сусідні пункти пропуску», – ідеться в повідомленні.

Голова Держприкордонслужби Микола Литвин вночі прибув на місце події.

4 жовтня о 00:15 в міжнародний пункт пропуску «Бачівськ» на в’їзд в Україну з Росії прибув мікроавтобус молдовської реєстрації з чотирма пасажирами – громадянами Молдови. Під час огляду транспортного засобу прикордонники виявили ще одного чоловіка, який ховався в салоні. Попередньо встановлено, що в такий саме спосіб він безперешкодно перетнув російський пункт пропуску «Троєбортне».

Для додаткової перевірки затриманого було переведено до кабіни паспортного контролю, де він надав прикордоннику паспорт громадянина Росії. У ході перевірки документу було встановлено, що він йому не належить.

О 00:44 під час проведення співбесіди затриманий громадянин підірвав себе невідомим вибуховим пристроєм, під час якого він сам загинув та поранив двох прикордонників. Поранені співробітники доправлені до районної лікарні Глухова. Стан їхнього здоров’я важкий.

На місці події працює спільна слідчо-оперативна група прокуратури, МВС, СБУ та ДПСУ.
XS
SM
MD
LG