Доступність посилання

ТОП новини

Свободівці під МВС вимагали покарати фальсифікаторів із 223-го округу


Кримінальну справу по фальсифікаціях на 223-му окрузі затягують – Левченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00
Київська міська організація ВО «Свобода» сьогодні пікетувала Міністерство внутрішніх справ України, вимагаючи покарати фальсифікаторів парламентських виборів 2012 року в 223-му окрузі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції вимагали від правоохоронців не гальмувати розслідування справи і покарати організаторів і виконавців фальшувань.

Як заявив представник ВО «Свобода» Юрій Левченко, який був кандидатом від опозиції на цьому «проблемному» окрузі, затягування із розслідуванням справи відбувається навмисно.

«Сьогодні ми зібрались тут, щоб нагадати їм, що без покарання фальсифікаторів чесних виборів в Україні ніколи не буде. Лише тиск громади примусить міліцію припинити гальмувати розслідування», – наголосив Левченко.

Виконувач обов’язків керівника управління головного слідчого управління МВС України Ігор Цуприк заявив, що на даний момент справа перебуває на стадії розслідування.

«На сьогодні встановлені особи, які вчинили злочин. На жаль, прізвища я озвучувати не можу, бо не маю вироку суду. Досудове слідство триває. Прокуратура здійснює процесуальне керівництво», – заявив Ігор Цуприк.

ЦВК визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування на виборах в 223-му окрузі, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити на ньому повторні вибори.

Суперником Левченка на цьому окрузі був самовисуванець Віктор Пилипишин.

Повторні вибори до Верховної Ради в окрузі № 223 призначено на 15 грудня 2013 року.
XS
SM
MD
LG