Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко обіцяє боротися за повну правову реабілітацію


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко обіцяє боротися за свою повну правову реабілітацію. Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті Тимошенко.

«Я боролася, борюся й боротимуся за свою повну правову реабілітацію, зняття з мене всіх абсурдних, від «а» до «я» сфальшованих звинувачень, за повернення до повноцінного політичного життя. Ясно, що виїзд на лікування не вирішує цієї проблеми повною мірою. Але я вірю в те, що такий крок розрядить ситуацію напередодні саміту «Східного партнерства». Тому заради успішного Вільнюсу і успішної України, заради історичної й доленосної угоди з ЄС я готова прийняти таку пропозицію», – каже Тимошенко.

Екс-прем’єр наголошує, що її можливий від’їзд до Німеччини не буде еміграцією. «Я ніколи і ніде не проситиму політичного притулку, не ховатимуся по закордонню. Я своє вже давно відбоялася. Я братиму найактивнішу участь у звільненні України від диктатури», – заявила Тимошенко.

Сьогодні захисник Тимошенко Сергій Власенко оприлюднив її заяву про те, що екс-прем’єр приймає пропозицію екс-президента Польщі Александра Квасневського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.

Водночас народний депутат від Партії регіонів, колишній радник президента Ганна Герман заявила Радіо Свобода, що питання про те, чи відпускати Тимошенко на лікування за кордон, не належить до компетенції президента України. За її словами, глава держави може лише звернутися до парламенту, щоб він розглянув відповідні закони для створення законодавчого поля, необхідного для вирішення питання Тимошенко.
XS
SM
MD
LG