Доступність посилання

ТОП новини

Чечетов: Тимошенко висловила неповагу до України і має особисто просити владу про лікування


Михайло Чечетов, архівне фото
Михайло Чечетов, архівне фото
Юлія Тимошенко висловлює неповагу до України, звертаючись про бажання лікуватися за кордоном не напряму до президента, а через посередництво місії Європарламенту – таку думку висловив у коментарі Радіо Свобода перший заступник керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов.

Попри це, він не відкидає можливості, що Тимошенко найближчим часом звільнять.

«Я висловлю свою думку, а не позицію фракції. Перше: яке б рішення щодо Тимошенко не ухвалив Віктор Янукович, він ухвалить його в національних інтересах. Друге: президент, перебуваючи у США, заявив, що вирішення питання Тимошенко буде простішим, якщо вона робитиме кроки назустріч, – вважає регіонал. – І головне: мене особисто обурює, що екс-прем’єр звертається не напряму до президента про бажання лікуватися за кордоном, не до парламенту чи уряду, а це бажання вона озвучує за допомогою представників ЄС».

Михайло Чечетов зауважив, що Верховна Рада одразу ж розгляне звернення Юлії Тимошенко про лікування за кордоном, якщо вона адресує його парламентові. Однак він дав зрозуміти, що саме від змісту звернення Тимошенко залежатиме, які рішення ухвалить Верховна Рада може щодо неї.

Сьогодні захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що вона приймає пропозицію членів спостережної місії Європейського парламенту, колишнього президента Польщі Александра Квасневського й колишнього президента Європарламенту Пата Кокса, про лікування в Німеччині.

Водночас народний депутат від Партії регіонів, колишній радник президента Ганна Герман заявила Радіо Свобода, що питання про те, чи відпускати Юлію Тимошенко на лікування за кордон, не належить до компетенції президента України. За її словами, голова держави може лише звернутися до парламенту, щоб він розглянув відповідні закони для створення законодавчого поля, необхідного для вирішення питання Тимошенко.
XS
SM
MD
LG