Доступність посилання

ТОП новини

Президентська комісія з помилування ще не бралася за Тимошенко – Скорик


Лариса Скорик, архівне фото
Лариса Скорик, архівне фото
Комісія при президентові України у питаннях помилування станом на сьогодні не розглядала помилування Юлії Тимошенко, заявила член комісії Лариса Скорик, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«Кожен член комісії отримує порядок денний, ми над ним працюємо тижнів два, однак наразі ми ще нічого не отримували. Є дві обов’язкові умови: людина має звертатися особисто, і людина має відбути бодай половину терміну. Ми багатьох людей помилували, причому в усіх випадках – за цих вихідних даних», – пояснює член комісії з помилування.

За словами Лариси Скорик, той, хто просить помилування, має обов’язково визнати свою провину. Відтак вона не вважає, що звернення представників місії Європарламенту Пата Кокса та Александра Квасневського є підставою для помилування Юлії Тимошенко.

«Хто такий Квасневський для Тимошенко, а вона – для нього? Близький член родини? Буває, що просять про помилування для хворого», – зауважила Скорик. Однак вона висловила сумнів, що хвороба Юлії Тимошенко дає підстави розглядати прохання інших осіб щодо неї.

Скорик не пригадує, щоб комісія з питань помилування збиралася позачергово і впродовж дня розглядала ту чи іншу справу. Однак вона не виключає, що це можливо.

Сьогодні представники місії Європарламенту в Україні Пат Кокс та Александр Квасневський звернулися до президента Віктора Януковича з проханням помилувати Юлію Тимошенко. Раніше Янукович заявляв, що доля Тимошенко вирішуватиметься залежно від рішення, яке ухвалить місія Кокса-Квасневського.
XS
SM
MD
LG