Доступність посилання

ТОП новини

У понеділок Янукович летить до Польщі розмовляти про Тимошенко – польські ЗМІ


Броніслав Коморовський (л), Віктор Янукович (п), архівне фото
Броніслав Коморовський (л), Віктор Янукович (п), архівне фото
У понеділок, 7 жовтня, президент Польщі Броніслав Коморовський зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем, повідомила сьогодні канцелярія польського президента.

Зустріч відбуватиметься в Кракові, вона почнеться о 17:00 за Києвом.

Польські ЗМІ роблять припущення, що розмова двох президентів стосуватиметься подальшої долі Юлії Тимошенко, й пов’язують несподівану краківську зустріч із перебігом місії Європейського парламенту в Україні, в перебігу якої колишня прем’єр-міністр погодилася на їхню пропозицію про лікування в Німеччині, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Якщо Янукович, який публічно заявляє, що Україна прагне до інтеграції з ЄС, дасть позитивну відповідь на прохання Квасневського і Кокса, то, ймовірно, Тимошенко опиниться на волі вже в найближчі дні», – пише Польське пресове агентство (PAP).

Розмова Коморовського з Януковичем відбуватиметься напередодні IX зустрічі президентів держав групи Arraiolos, яка у вівторок починається у Кракові. Це неофіційні зустрічі президентів Австрії, Фінляндії, Німеччини, Литви, Польщі, Португалії, Угорщини та Італії. Вони започатковані у жовтні 2003 року, коли з ініціативи тогочасного президента Португалії Жоржі Сампаю голови восьми держав вперше зустрілися в португальському містечку Аррайолуш.

Відразу ж після зустрічі з Віктором Януковичем Броніслав Коморовський розмовлятиме з президентом Німеччини Йоахімом Ґауком та президентом Італії Джорджо Наполітано.
XS
SM
MD
LG