Доступність посилання

ТОП новини

У сутичках у Єгипті загинули десятки людей


Демонстрації і сутички в Каїрі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:17 0:00
У сутичках, які відбулися в неділю в багатьох містах Єгипту, загинули десятки людей. Останні наразі повідомлення говорять про принаймні 34 загиблих, це число весь час зростає.

За даними Міністерства охорони здоров’я на цей час, також понад 200 людей поранені в перебігу сутичок із силовиками прихильників скиненого президента Мухаммада Мурсі з лав поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство», а також їхніх сутичок із супротивниками Мурсі й прихильниками нинішньої влади.

Найбільше число загиблих і поранених – у столиці Каїрі, де в кількох районах міста спалахнули одні з найгостріших сутичок. Зокрема, силовики з застосуванням подразливого газу і бойової зброї відганяли прихильників колишнього президента з площі Тахрір у центрі міста, яка була осереддям протестів проти Мурсі. Підступи до площі були взяті під контроль.

Сутички відбувалися і в інших містах Єгипту, як-то Александрії чи Суеці.

Обидві сторони вийшли в неділю по всій країні на демонстрації з нагоди 40-ї річниці початку арабсько-ізраїльської війни 1973 року, яку в Єгипті вважають переможною для країни.
XS
SM
MD
LG