Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії відкрили дошку пам’яті Анни Політковської


У Москві відкрили дошку пам’яті Анни Політковської
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
У столиці Росії Москві сьогодні, на сьомі роковини вбивства російської журналістки Анни Політковської, відкрили меморіальну дошку на будинку редакції «Нової газети», з якою вона співпрацювала. Бронзова дошка має вигляд трьох листків із блокнота.

У церемонії взяли участь кілька сотень журналістів, політики, діячі культури, родичі Політковської.

Головний редактор газети Дмитро Муратов висловив сподівання, що замовника вбивства знайдуть і покарають. Але, на його думку, це станеться ще не скоро.

Сьогодні ж у Москві й інших містах Росії відбудуться мітинги й пікети пам’яті Політковської.

А в Берліні відбудеться концерт з участю відомих діячів мистецтв на знак солідарності з усіма невинними жертвами насильства і порушень прав людини в Росії. Радіо Свобода вестиме пряму трансляцію концерту.

У Московському міському суді нині повторно розглядають справу про вбивство журналістки після того, як за результатами першого суду в 2008–9 роках присяжні виправдали всіх підсудних, і справу повернули на дорозслідування. Наразі засуджений один виконавець убивства, ще п’ятеро перебувають на лаві підсудних.

Анну Політковську, оглядача російської «Нової газети», відому своїми журналістськими розслідуваннями, критичними до Кремля, зокрема, щодо зловживань російських військ у Чечні, вбили в під’їзді її будинку в Москві 2006 року, 7 жовтня – якраз на день народження президента Володимира Путіна. Слідство заявляє, що встановило організатора і виконавців злочину, але досі не знає його замовника.
XS
SM
MD
LG