Доступність посилання

ТОП новини

Азаров заявив, що асоціація з ЄС сприятиме співпраці з Митним союзом


Микола Азаров, архівне фото
Микола Азаров, архівне фото
Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив сьогодні, перебуваючи в Білорусі, що підписання Києвом угоди про асоціацію з Європейським союзом не закінчить етапу співпраці з Мінськом і з Митним союзом.

Як сказав він на спільній прес-конференції в Мінську з колегою з Білорусі Михайлом М’ясниковичем, на спільну думку обох сторін, навпаки, з’являться додаткові можливості і стимули для розвитку такої співпраці.

За словами прем’єра, можливі проблеми внаслідок підписання угоди про асоціацію України і ЄС вивчать робочі групи українського й білоруського урядів, які також працюватимуть над пошуком шляхів подолати такі проблеми.

Азаров також наголосив на важливості підписаної сьогодні в перебігу його одноденного офіційного візиту «дорожньої карти» розвитку двосторонньої співпраці на 2013–2015 роки.

Крім того, сторони підписали низку міжурядових і міжвідомчих угод і протоколів, зокрема, домовилися про реалізацію проекту спільного виробництва сільськогосподарської техніки.

Напередодні візиту Азаров уже дякував керівництву Білорусі за спокійне сприйняття планів України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.
XS
SM
MD
LG