Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі оптимістично оцінив перспективи асоціації України і ЄС


Броніслав Коморовський (л), Віктор Янукович (п), архівне фото
Броніслав Коморовський (л), Віктор Янукович (п), архівне фото
Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив сьогодні після зустрічі з українським колегою Віктором Януковичем, який прибув із візитом, що обидві країни «тяжко і, як виглядає, плідно» працюють задля успіху саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

За його словами, нинішня розмова двох президентів у Кракові стосувалася, зокрема, ліквідації останніх перешкод, які стоять на шляху такої перспективи.

Підписана сьогодні програма українсько-польської співпраці на 2013–2015 роки, як сказав Коморовський, закладає «оптимістичний варіант співпраці між Польщею як членом ЄС і Україною як асоційованою країною».

Він додав, що польсько-українські відносини і перспектива інтеграції України з Європейським союзом стратегічно важливі для Польщі.

Коморовський додав, що розмова на цю тему продовжиться сьогодні ввечері в перебігу зустрічі керівників Польщі й України з президентами Італії Джорджо Наполітано і Німеччини Йоахімом Ґауком.

Президент України перебуває сьогодні в Польщі з робочим візитом. У його перебігу сторони підписали програму українсько-польської співпраці на 2013–2015 роки. Ця програма передбачає посилення взаємодії двох країн, зокрема, в контексті підготовки до саміту учасників програми ЄС «Східне партнерство» в листопаді у Вільнюсі, де, як сподіваються, буде підписана угода про асоціацію України і Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG