Доступність посилання

ТОП новини

Герман: Янукович може «уласкавити» Тимошенко, якщо вона його попросить


Ганна Герман, Live-U
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:08 0:00
Президент України Віктор Янукович може помилувати Юлію Тимошенко, якщо вона напише йому листа з проханням про це, заявила у коментарі Радіо Свобода позаштатний радник президента Ганна Герман.

«Якщо буде від неї лист до президента з проханням про помилування, це дасть підстави президенту України внести до Верховної Ради пропозицію, щоб якось врегулювати це законодавчо», – зазначила вона.

«Так само, як Луценко був уласкавлений, президент проявив милосердя до нього, це станеться колись і з Тимошенко. Але це не може бути результатом якихось погроз, шантажу, тиску на президента, якихось умов для президента, ні. Це має бути акт доброї волі тоді, коли на це прийде час», – додала Герман.

Вона схвально оцінила польський досвід щодо перерви у відбуванні покарання, поки засуджений лікується. Однак, за словами парламентаря від Партії регіонів, на сьогодні в Україні немає для цього правових підстав, хоч напрацювання такої законодавчої бази – справа нетривала.

За словами Ганни Герман, президент міг би звернутися до Верховної Ради з такою ініціативою. «Єдине, чого я не розумію: як це – Тимошенко «дала згоду» на лікування. Кому вона дала згоду? Собі?» – додала депутат.

На думку Ганни Герман, вийшовши на свободу, Юлія Тимошенко має високі шанси повернутися до політичного життя, як це зробив свого часу Юрій Луценко.
XS
SM
MD
LG