Доступність посилання

ТОП новини

У «Хізб ут-Тахрірі» кажуть, що не фінансують сирійську опозицію


Міжнародна політико-релігійна організація «Хізб ут-Тахрір» заявляє, що не фінансує сирійську опозицію і не відправляє українських мусульман до Сирії. Про це у Києві заявив керівник інформаційного центру цієї організації в Україні Фазил Амзаєв. За його словами, такі закиди є складовою кампанії, яку розпочато в Україні проти «Хізб ут-Тахріру».

«Наша організація відчуває певну протидію своїй діяльності. Схоже, що Україна наслідує репресивні дії російської влади, спрямовані проти мусульман. Щодо Сирії, то «Хізб ут-Тахрір» не має ніякого стосунку до цього конфлікту, ми нікого туди не відправляємо і не фінансуємо сирійську опозицію. Ми проводили мітинги на захист народу Сирії», – наголосив Амзаєв.

На початку вересня посол Сирії в Україні заявив, що українські мусульмани воюють на боці сирійської опозиції. Цю інформацію підтвердив Радіо Свобода лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Він також повідомив, що у Сирії загинув представник «Хізб ут-Тахріру».

У понеділок, 7 жовтня, кримське відділення «Хізб ут-Тахріру» не змогло провести анонсовану міжнародну політичну конференцію. Замість форуму, який не відбувся через недопуск учасників до орендованого приміщення, члени «Хізб ут-Тахріру» провели на центральному майдані Сімферополя акцію протесту.
XS
SM
MD
LG