Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Німеччини повідомило про приїзд голови МЗС


Ґідо Вестервелле зустрічався з Євгенією Тимошенко під час приїзду до Києва 21 червня цього року
Ґідо Вестервелле зустрічався з Євгенією Тимошенко під час приїзду до Києва 21 червня цього року
Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле завтра й післязавтра відвідає Київ, повідомили сьогодні в посольстві Німеччини в Україні.

У повідомленні, яке цитує агентство «Інтерфакс-Україна», мовиться, що він проведе політичні зустрічі з президентом Віктором Януковичем, керівництвом МЗС України, а також із лідером парламентської фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком, лідером парламентської фракції «УДАР» Віталієм Кличком і дочкою колишнього прем’єра Юлії Тимошенко Євгенією.

Також у посольстві зазначили, що міністр візьме участь у міжнародній конференції «Шлях уперед для «Східного партнерства» (The Way Ahead for the Eastern Partnership).

Німеччину розглядають як можливе місце для лікування Тимошенко в разі, якщо її зможуть відпустити з ув’язнення для цього. Вчора міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляв, що МЗС не веде ніяких переговорів щодо лікування Юлії Тимошенко за кордоном і не має даних, щоб такі переговори вів хтось іще.

4 жовтня стало відомо, що Юлія Тимошенко прийняла пропозицію спецпосланців Європарламенту лікуватися у Німеччині, і екс-прем’єр її прийняла.

В опозиції заявляють, що президент України має всі законодавчі механізми для того, щоб звільнити Тимошенко. Натомість у Партії регіонів кажуть, що, ймовірно, помилування Тимошенко стане можливим після її прохання про це.
XS
SM
MD
LG