Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані прихильники президента почали святкувати його переобрання


Прихильники президента Азербайджану святкують його переобрання
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00
Прихильники президента Азербайджану Ільгама Алієва почали святкувати його переобрання на третій термін на виборах, що відбулися сьогодні. Прихильники владної партії «Єні Азербайджан» («Новий Азербайджан»), яку він очолює, зібралися перед будівлею керівництва партії у столиці Баку.

За даними екзит-полів, президент удесятеро випередив найближчого суперника-опозиціонера, набравши 81–84 відсотки голосів проти 8 відсотків спільного кандидата від низки провідних опозиційних сил Джаміля Гасанлі, який став другим. Схожі числа почала називати й Центральна виборча комісія, яка почала оприлюднювати перші результати підрахунку голосів.

Опозиційні кандидати заявили про велике число порушень. Зокрема, Гасанлі заявив про «тотальну фальсифікацію виборів», що, як мовиться в його заяві, є «грубим порушенням права народу на вибори і відвертою неповагою до нього». Активісти опозиції говорили про використання «каруселей», про побиття опозиційних спостерігачів, про вкидання бюлетенів в урни.

Алієву, який балотується на третій термін, відразу прогнозували легку перемогу вже в першому турі за офіційними результатами виборів, у яких брали участь загалом десять кандидатів.

Правозахисники звинувачують його владу в арештах десятків її супротивників напередодні виборів за фальсифікованими звинуваченнями.

Ільгам Алієв незмінно керує Азербайджаном із 2003 року, змінивши на президентстві свого батька Гейдара Алієва, і через референдум влаштував зняття обмежень на безперервне перебування на президентській посаді.
XS
SM
MD
LG