Доступність посилання

ТОП новини

Дергачівська районна рада спростовує намір демонтажу меморіалу жертвам Голодомору


Дергачівська районна рада Харківської області повідомила Радіо Свобода про недостовірність інформації щодо намірів влади закрити і демонтувати меморіальний комплекс пам’яті жертв Голодомору (1932-1933 років).

«Питання про демонтаж Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років не обговорювалося депутатським корпусом Дергачівської районної ради і жодних звернень від районної ради до голови Харківської обласної державної адміністрації з цього приводу не надсилалося», – йдеться в офіційному повідомленні районної ради.

В свою чергу автор матеріалу «Будьте пильними! Добкін готує черговий акт вандалізму!» Кость Черемський Наполіг в інтерв’ю Радіо Свобода, що за його конфіденційними джерелами депутати райради таки підготували звернення і пакет документів до Голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна щодо необхідності демонтажу Меморіального комплексу Жертвам голодомору на Харківщині.

«Причина цього на думку дергачівських депутатів більш ніш переконлива – у час економічної кризи, коли кожна жива копійка мусить йти на забезпечення соціальних потреб жителів району, такі витрати, як утримання Меморіалу жертвам голодомору є неприпустимим марнотратством народних коштів.

Іншою причиною необхідності демонтажу Меморіального комплексу, за його словами, депутати вважають складну громадсько-політичну ситуацію в Україні і, зокрема на Харківщині. «Меморіальний знак Жертвам голодомору буцімто служить джерелом суперечливих оцінок минулого в суспільстві й сприяє нагнітанню громадського протистояння, що погано впливає на імідж Харківщини в Україні й світі», – пише Кость Черемський.

Пам’ятна споруда знаходиться на балансі села «Черкаська Лозова». У попередні роки чиновники сільради скаржилися на проблеми з фінансуванням утримання комплексу. Меморіальний комплекс був відкритий дві тисячі восьмого року.
XS
SM
MD
LG