Доступність посилання

ТОП новини

На матчі Україна-Польща українці доведуть, що є європейською нацією – президент ФФУ


Перфоманс під час гімну України, футбольний матчУкраїна-Сан-Маріно, 6 вересня
Перфоманс під час гімну України, футбольний матчУкраїна-Сан-Маріно, 6 вересня
Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков звернувся до футбольних уболівальників із закликом підтримати гравців збірної України з футболу під час матчу проти збірної Польщі, який відбудеться в Харкові 11 жовтня.

«Уся країна очікує ключового матчу збірної проти Польщі. Гравці, як ніколи, потребують вашої підтримки. Нещодавно, завдяки зусиллям і єдності, нам вдалося посприяти призупиненню дії рішення ФІФА. Ми можемо вболівати за рідну команду на красені-стадіоні «Металіст». Це – перемога всієї країни. Країни, за честь якої грає збірна», – йдеться у зверненні Конькова, оприлюдненому на сайті ФФУ в четвер.

Президент ФФУ зазначив, що треба подякувати ФІФА за розуміння та надання Україні рівних можливостей з іншими суперниками.

«Упевнений, що ми зробили потрібні висновки, і в момент, коли перебуваємо під пильним оком усього світу, згуртуємося, аби довести, що українці – це європейська нація, яка вміє сприймати найкращий досвід інших країн і з особливим натхненням вболівати за свою збірну», – закликав Коньков.

27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові відбудеться без глядачів. Крім того, цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена Львів» матчі під егідою ФІФА до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна-Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви місцевих вболівальників. ФФУ подала апеляцію на це рішення та попросила розглянути її за прискореною процедурою.

3 жовтня віце-президент УЄФА Григорій Суркіс повідомив, що дію санкцій до України призупинено на час розгляду апеляції.
XS
SM
MD
LG