Доступність посилання

ТОП новини

Жадібність регіоналів до мандатів зіграє з ними злий жарт? (Огляд преси)


Київ – Сьогодні принципова позиція влади щодо євроінтеграції змушує багатьох переглянути свої погляди щодо президента. Ставлення до Януковича значної частини людей, які його не підтримували та доволі критично ставилися, стало більш м’яким. Звісно, не йдеться про те, що ці люди стали його прихильниками. Хоча, як зауважує експерт газети «День», раптове європейське прозріння може додати кілька відсотків до рейтингу Януковича за рахунок тих виборців, які не мають стійких партійно-політичних уподобань. Однак електорат опозиційних партій навряд чи підтримуватиме Януковича. Тобто перетоки можуть бути, але в тих сегментах електорату, де люди не мають стійкої позиції.

Іміджеве переформатування Віктора Януковича з проросійського політика у світоча євроінтеграції змушує лідерів опозиції перебудовуватися на марші, констатує тижневик «Коментарі». У нових реаліях стара ідеологічна схема «праведники проти сил темряви» починає давати збої, потрібні свіжі підходи і перманентний креатив. Поки що опозиція тримає паузу до Вільнюса. Однак влада може дати привід для радикалізації настроїв під час довиборів у проблемних округах. Жадібність регіоналів щодо лічених мандатів може зіграти з ними злий жарт і багато в чому знівелювати той їхній євроінтеграційний прорив, який до того часу має остаточно оформитися. Загалом же, як наголошує видання, в умовах неможливості Юлії Тимошенко самій балотуватися на майбутніх президентських виборах основна сутичка за звання головного її дублера розгортатиметься між Кличком і Яценюком.

Уже не один рік українське телебачення – переважно розважальне, стверджує газета «Україна молода». Хоча, як зауважує далі видання, в ефірі українських каналів усе ж таки можна знайти кілька програм журналістських розслідувань. Однак часто правоохоронна система воліє не помічати злочинів, особливо тих, що пов’язані з фінансовими аферами, земельними питаннями й економічною сферою, які розплутують журналісти. Про найбільші проблеми, що перешкоджають журналістським розслідуванням, йдеться в статті «Афери розкривають...».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG