Доступність посилання

ТОП новини

Харківські фани хочуть провести ходу з червоно-чорними прапорами перед матчем Україна - Польща


Харківські футбольні фанати мають намір провести ходу від ДК ХЕМЗ до стадіону»"Металіст», де о 21:00 розпочнеться матч відбіркового туру Чемпіонату світу між збірними України та Польщі.

«Наша мета – висловити підтримку нашій збірній», – сказав кореспонденту агентства «Інтерфакс-Україна» у п’ятницю представник харківського руху футбольних фанатів Ярослав Марченко.

За його словами, учасники ходи мають намір використовувати не лише символіку кольорів української збірної, але і червоно-чорні прапори.
Раніше ВО «Свобода» поширила заяву, що будь-які перешкоди у використанні прапорів Української повстанської армії (УПА) або інших патріотичних символів української історії під час футбольного матчу між збірними України та Польщі 11 жовтня в Харкові, які чинитимуть правоохоронці або посадові особи, розцінюватимуть як дискримінацію українців за національною ознакою. У заяві також наголошувалося, що всіх осіб, які перешкоджатимуть уболівальникам використовувати червоно-чорні прапори, іншу символіку та атрибути,притягатимуть до кримінальної відповідальності.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові відбудеться без глядачів. Таке рішення було ухвалено на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна – Сан-Марино, що відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви, яких, на його думку, припустилися місцеві вболівальники. 3 жовтня стало відомо, що матч у Харкові відбудеться за присутності глядачів, оскільки санкції ФІФА до Федерації футболу України за матч Україна-Сан-Марино були припинені (лише на один матч ) на час розгляду апеляції української сторони.
XS
SM
MD
LG