Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат: 21 жовтня є «червоною лінією» в питанні Тимошенко


Польський депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський
Польський депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський
Угода про асоціацію України з Євросоюхом не буде укладена, якщо справу Тимошенко не вирішать до 21 жовтня.

Про це в ефірі телевізійного «5-го каналу» заявив віце-президент Європейської народної партії, депутат європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

«Справа Юлії Тимошенко є символічною – угода про асоціацію не буде підписана, якщо вона не буде звільнена, тому що це принцип Європейського союзу. Отже, ми очікуємо кінцевого рішення, коли вона зможе поїхати на лікування і до 21 жовтня це питання має бути вирішено», – сказав Саріуш-Вольський.

Він нагадав, що 21 жовтня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу.

«Там буде заслуханий звіт, автором якого я є, після чого буде проведена ратифікація за умов того, що всі вимоги буде виконано. Якщо умови ЄС не будуть виконані, то немає жодних маневрів, жодних можливостей для підписання. Це має відбутися зараз, якщо це буде виконано пізніше, я думаю, що Україна запізниться», – додав Яцек Саріуш-Вольський.

Він також назвав ще один термін – 18 листопада, коли відбудеться наступне засідання міністрів закордонних справ ЄС, де може бути ухвалене рішення про долю асоціації з Україною.

«Все, що буде пізніше – це буде серйозний ризик», – попередив євродепутат.

4 жовтня Юлія Тимошенко прийняла пропозицію лікуватися у Німеччині, а екс-президент Польщі Александр Квасневський і екс-президент Європарламенту Пат Кокс подали президенту України клопотання про її помилування.
XS
SM
MD
LG