Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» вимагає від Павелка і Сергієнка скласти депутатські мандати


Дніпропетровська обласна партійна організація «Батьківщини» вимагає від народних депутатів Андрія Павелка і Леоніда Сергієнка скласти депутатські мандати. Про це йдеться у заяві обласної організації за підписом її керівника Антоніни Ульяхіної, повідомили Радіо Свобода сьогодні в партійній прес-службі.

«Дніпропетровська обласна організація партії «Батьківщина» підтримує рішення фракції «Батьківщина» про виключення народних депутатів Андрія Павелка та Леоніда Сергієнка», – зазначається у заяві.

В прес-службі повідомили, що у дніпропетровській «Батьківщині» переконані, що це «рішення засвідчує послідовність у діях партійного керівництва».

«Ці особи пройшли до парламенту під прапорами «Батьківщини», а сьогодні вони не тільки не представляють нашу політичну силу, – вони не представляють виборців Дніпропетровщини, які делегували їх до Верховної Ради України. Саме тому вони не мають морального права залишатися у парламенті. Це також привід замислитися й іншим нардепам, обраним за списками «Батьківщини», які не працюють у закріплених за ними виборчих округах», – мовиться в заяві.

Там також сказано, що «єдиний вірний шлях для Андрія Павелка і Леоніда Сергієнка для збереження бодай якогось обличчя – вибачитися перед людьми і піти з політики».

У п’ятницю народних депутатів Леоніда Сергієнка та його зятя Андрія Павелка виключили з лав фракції «Батьківщина» за «зраду інтересів народу України та систематичне невиконання рішень фракції щодо голосувань з питань порядку денного Верховної Ради України».

Раніше Андрій Павелко разом з колишній головою Київської обласної організації «Фронту змін» Володимиром Полочаніновим заявив про створення нової політичної партії.

У червні цього року з’їзд «Фронту змін» Арсенія Яценюка ухвалив рішення про самоліквідацію і об’єднання з «Батьківщиною».

Дніпропетровську обласну організацію партії «ВО «Батьківщина» багато років очолює тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна.
XS
SM
MD
LG