Доступність посилання

ТОП новини

Український фрегат почав патрулювання в рамках операції НАТО


Фрегат Військово-морських сил України «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом Ка-27ПР і підрозділом спеціального призначення на борту в суботу приступив до виконання завдань операції «Океанський щит» в Аденській затоці, повідомив прес-центр командування ВМС України.

В Аденській затоці «Гетьман Сагайдачний» діятиме у складі багатонаціонального корабельного з’єднання НАТО. Український корабель уже подолав кілька сотень морських миль у районі Аденської затоки і безпосередньо почав патрулювання разом із кораблями флотів США, Данії та Нідерландів.

Згідно з чинним українським законодавством, завданнями національного контингенту, який під керівництвом контр-адмірала Андрія Тарасова бере участь в операції «Океанський щит», є спостереження за морським простором, а також демонстрація військово-морської присутності в районі проведення операції, захист, знешкодження та протидія піратським суднам і допомога цивільним суднам у випадку необхідності. Серед завдань – активний пошук піратів та озброєних грабіжників на морі, запобігання їхній діяльності шляхом затримання суден й арешту майна, супровід суден ООН, суден поставок гуманітарної допомоги та інших суден, якщо ті звертатимуться за допомогою, повідомив прес-центр командування ВМС України.

«Гетьман Сагайдачний» вийшов із Севастополя у тривалий морський похід 24 вересня. За рішенням президента і Верховної Ради, він братиме участь в операції НАТО з протидії піратству на морі «Океанський щит» (на період до 3 січня 2014 року) та операції Європейського союзу «Аталанта» (на період із 3 січня по 5 березня 2014 року). 4 жовтня корабель подолав Суецький канал та увійшов до басейну Індійського океану.
XS
SM
MD
LG