Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку близько ста комуністів мітингували проти фашизму


У Донецьку сотня комуністів виступила проти фашизму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
На площі Леніна в Донецьку близько 100 осіб мітингували проти фашизму. Антифашистський мітинг організувала Комуністична партія України. Її прихильники вимагали притягти до відповідальності представників ВО «Свобода» та позбавити всю цю фракцію у Верховній Раді депутатських мандатів.

Народний депутат від КПУ Володимир Бідьовка пояснив, чому комуністи зібралися саме 14 жовтня. «День цей – Покрова, створення козацтва. День цей хороший в історичному плані. Але, на жаль, вони (свободівці – ред.) вважають, що в цей день початок їхнього руху ОУН-УПА, вони його святкують, як своє свято. Ми очікували, що вони будуть підступно планувати факельну ходу і намагатися спаплюжити памʼятники радянської доби. Тому ми планували це зробити не лише як мітинг, але і як охорону наших памʼятників».

«Але, зрештою, дізналися, що вони вночі вирішили втекти звідси в місто Київ, бо, на жаль, у них там більше прихильників, ніж у Донецьку, і це теж показово», – додав комуніст.

Як повідомили у ВО «Свобода» вранці 14 жовтня, донецьким прихильникам цієї політсили не вдалося потрапити у Київ на мітинг, оскільки виїзду їхніх автобусів нібито перешкодили правоохоронці.

«Перший раз чую про це. Але, напевно, так хотіли їхати. Сіли б на потяг та поїхали. Потяги ж не зупиняють», – прокоментував повідомлення свободівців голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

Мітинг проти фашизму тривав у Донецьку і в травні цього року. Тоді він зібрав кілька тисяч людей, організатором виступила Партія регіонів.
XS
SM
MD
LG