Доступність посилання

ТОП новини

Суд Москви визнав законним порушення ще однієї справи проти Навального


Московський міський суд сьогодні визнав законним порушення кримінальної справи проти російського опозиціонера Олексія Навального і його брата Олега за звинуваченням у шахрайстві і легалізації грошових коштів під час перевезення товарів компанії «Ів Роше», повідомляє російське агентство РАПСІ. Таким чином, суддя підтвердив винесене раніше рішення Басманного суду Москви.

За версією слідства, навесні 2008 року брат Олексія Навального Олег, який очолював у той час один з департаментів «Пошти Росії», обманом переконав представників «Ів Роше» укласти договір на здійснення вантажних перевезень з фірмою «Головне передплатне агентство». Ця фірма, на думку слідчих, була створена Олексієм Навальним, але номінальним засновником виступив його знайомий.

Слідчі вважають, що брати Навальні викрали близько 55 мільйонів рублів (близько 14 мільйонів гривень), які компанія «Ів Роше» переказала за транспортні послуги фірмі «Головне передплатне агентство». Справа була порушена в грудні 2012 року.

Олексій Навальний звинувачень не визнає.

У липні Кіровський суд засудив Навального до 5 років ув’язнення. Його визнали винним в організації розтрати майна місцевого підприємства «Кіровліс».

Невдовзі після цього рішення суду Навального звільнили з тюрми для того, щоб він міг взяти участь у виборах мера Москви. За офіційними даними, опозиціонер програв вибори, які відбулися 8 вересня, чинному мерові російської столиці Сергію Собяніну, здобувши 27% голосів виборців. Навальний не визнав результатів виборів і подав скаргу до суду.
XS
SM
MD
LG