Доступність посилання

ТОП новини

Берлусконі боїться, що «згниє в тюрмі, як Тимошенко»


Екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що його лякає майбутнє, яке може бути схожим із ситуацією ув’язненої екс-прем’єра України Юлії Тимошенко. Про це він заявив на зустрічі з депутатами Європарламенту від очолюваної ним партії «Народ Свободи», пише газета Corriere della Sera.

«Що стосується ситуації з судовими процесами, то мої адвокати кажуть, що мене чекає похмурt майбутнє. Я згнию у в’язниці. І, як свідчить справа Тимошенко, після численних маніфестацій і навіть повстання проти її тюремного ув’язнення все стихло».

«Путін мене попередив, що мене змусять за все заплатити. Він мені сказав, що мене змусять закінчити так само, як Тимошенко», – сказав Берлусконі.

У червні цього року суд Мілана засудив Берлусконі до семи років позбавлення волі за сексуальний зв’язок з неповнолітньою. Колишній прем’єр також був довічно позбавлений права займати державні посади.

У жовтні 2012 року суд засудив Берлусконі до чотирьох років за махінації з податками. Пізніше термін політику скоротили до одного року за законом про амністію, але в травні цього року апеляційний суд залишив у силі первинний вирок. У березні 2013 Берлусконі засудили ще до одного року в'язниці. Всі ці вироки оскаржуються і поки не набули чинності .
XS
SM
MD
LG