Доступність посилання

ТОП новини

Рада Європи розкритикувала насильство у Росії проти осіб «несловʼянської зовнішності»


Рада Європи заявляє про почастішання у Росії випадків насильства щодо осіб «несловʼянської зовнішності», особливо щодо вихідців із Північного Кавказу та Середньої Азії. Про це йдеться у звіті, підготовленому на тему проявів расизму у Російській Федерації.

«Донині існує така проблема, як використання расистської і ксенофобської мови у ЗМІ. Звичним явищем в інтернеті є ультранацоналістичні, расистські і неонацистські веб-сайти. Деякі публічні діячі вдаються до расистської і ксенофобської риторики», – йдеться у резюме до звіту.

Згідно з підсумками моніторингу Ради Європи, і надалі мають місце випадки «неправомірного поводження з боку міліції щодо осіб, які належать до уразливих груп, невиправдано частої перевірки, арештів та переслідування ромів, вихідців із Північного Кавказу, мігрантів і темношкірих осіб».

Рада Європи рекомендує Росії працювати над удосконаленням законодавства, яке попереджало б прояви расизму і ксенофобії, а також, зокрема, переглянути визначення екстремізму у федеральному законі про протидію екстремістській діяльності, що унеможливило б зловживання нормами цього документа.
XS
SM
MD
LG