Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали учасників акції «Наша відповідь Курбан-байраму»


У Москві затримали близько 50 людей за спробу провести збір мешканців району під гаслом «Наша відповідь Курбан-байраму». Про це повідомила прес-служба головного управління внутрішніх справ Москви.

За даними ЗМІ, практично всі затримані – неповнолітні. На місці збору біля метро поліцейські перевіряли документи, прагнучи не допускати великих скупчень народу.

Під час попереднього «народного сходу» було розгромлено торговий комплекс «Бірюза», розташований в районі Бірюльово. Він відновив роботу лише сьогодні вранці, через два дні після заворушень.

Тим часом, поліція проводить рейди у всіх місцях скупчення мігрантів, де можливі масові заворушення. Це великі ринки, торгові комплекси, бази та локальні місця проживання іноземних робітників.

Резонансне вбивство в Бірюльове стало приводом до кількох акцій в московському районі. Наймасовіша з них, яка пройшла 13 жовтня, вилилася в безлади і погроми, від яких постраждав місцевий торговий центр і овочева база. У результаті зіткнень з поліцією тоді постраждало 23 людини.

15 жовтня також стало відомо про затримання підозрюваного у вбивстві Щербакова Орхана Зейналова в Московській області.
XS
SM
MD
LG