Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім відкинув план республіканців щодо недопущення дефолту


Білий дім відкинув запропонований республіканцями план відновлення федерального уряду і недопущення дефолту. Представник Білого дому назвав пропозицію партійною спробою підірвати двопартійні, сумлінні зусилля демократів і республіканців у сенаті, які ведуть переговори про компроміс.

Водночас пізніше сьогодні президент США Барак Обама планує зустрітися з демократами в Білому Домі.

Залишається всього лише кілька днів до того, коли уряд втратить можливість дозволяти державне запозичення. Президент продовжує закликати Конгрес прийняти законопроект, який підніме стелю держборгу і додасть упевненості американському бізнесу та економіці, які цього потребують, заявив співробітник адміністрації.

Раніше голова Світового банку Джим Йонґ Кім попередив, що США загрожує небезпечне становище, якщо Конгрес не вийде з протистояння щодо бюджету і межі державного боргу. За даними Міністерства фінансів США, без підвищення межі державних боргових запозичень, яка складає 16 трильйонів 700 мільярдів доларів, уряд уже 17 жовтня залишиться без грошей на оплату рахунків країни, що може призвести й до дефолту американської держави.

Крім того, ще з ночі на 1 жовтня, коли у США почався новий фінансовий рік, у країні триває часткове припинення роботи значного числа урядових установ і організацій через те, що контрольований демократами Сенат відкинув спроби республіканців у Палаті представників пов’язати тимчасове фінансування уряду з блокуванням коштів на схвалену 2010 року з ініціативи президента Барака Обами реформу системи медичного страхування.
XS
SM
MD
LG